PAP – Projekcija pesmi

Print Friendly, PDF & Email

Računalniški program za projekcijo pesmi na platnu

Kako deluje?

Ko se program zažene imamo črn zaslon. Vtipkamo številko pesmi na primer “005” in pritisnemo “ENTER”. Vsakič ko pritisnemo “ENTER” se pesem skrije in spet pokaže. To je za čas branja beril ali med evharistično molitvijo. Plus (+) in minus (-) sta za premikanje kitic.

PAPDemo1

Kako se postavi celoten sistem?

Potrebujete 1. računalnik s sistemom Windows, 2. tipkovnico (lahko je numerična in brezžična), 3. projektor s stojalom, 4. platno.

Potrebne stvari boste našli tudi s tem iskalnikom: https://www.ceneje.si/

PAPDemo5

Program preprosto razpakirate. Za datoteko PAP.exe lahko naredite bližnjico v Startup. Tako da se avtomatsko pokaže, ko se zažene računalnik. Program “Projekcija.htm” deluje tudi v vsakem internetnem brskalniku. V mapo “Folije” se doda pesmi, ki imajo številke kot v pesmarici. Projektor se lahko nastavi tako, da se z računalnikom vklopi in z izklopom računalnika tudi izklopi. Tako se vedno uporablja le en gumb: vklop/izklop.

Možno je spreminjati velikost okna v datoteki “Folija.htm”. Pesmi poljubno dodajate.

Koliko je cena?

Avtorja programa sva Peter in Andrej Nastran. Program podarjava v brezplačno uporabo vsem katoliškim župnijam. Ne sme se prodajati drugim osebam. Ne sme se ponujati na katerikoli drugem spletnem naslovu. Ne sme se tudi tako spremeniti, da bi dajalo vtis, da je to program drugega avtorja.

Dobrodošli darovi podpore.

Po 230-tih prenosih v enem letu do sedaj še ni bilo darov podpore. Prosimo vsaj za molitveno podporo, smo v stiski. Hvala! 🙂

Prenesi / Download

Program:

Folije iz pesmarice Slavimo Gospoda: