Molitev za notranje ozdravljenje

Print Friendly, PDF & Email

Notranje duševne rane prejmemo v težkih medosebnih odnosih. Ranjenost se odraža v bolečih čustvih in spominih iz preteklosti. Gre celo za nezavedne rane, ki so v naši podzavesti, ki smo jih lahko prejeli od trenutka spočetja, v času nosečnosti svoje matere ali ob porodu in v rani mladosti. Izvor naše renjenosti je včasih težko prepozati, ker se mnogo dogodkov iz preteklosti ne spomnimo. Pogosto se tudi ne zavedamo učinkov, ki so jih na nas pustili posamezni dogodki. Izvor notranjih ranjenosti so lahko tudi življenjski neuspehi pa tudi razni fizični pretresi zaradi nesreč pri delu, v prometu in športu.

Ranjenost vpliva na našo samozavest in samopodobo. V nas se lahko zaradi teh ran pojavljajo strahovi in depresije. Iz globoke duševne ranjenosti, kateri botruje tudi oddaljenost od Boga zaradi grehov in pomanjkanje molitve, se lahko razvije duševna bolezen. Kristjani verujemo v Božje odrešenje po Jezusu Kristusu. Verujemo, da se je Bog učlovečil in tako poistovetil z vsako človeško bolečino in s tem omogočil odrešenje v moči Svetega Duha. Kakor so za našo notranjo ranjenost vzrok težki odnosi, se v obratni smeri naša duševnost zdravi z odnosom ljubezni. Tako lahko prosimo za svoje ozdravljenje z vero v zaupni molitvi. Pot k notranjemu ozdravljenju vodi preko obnovitve krstnih obljub in iskrene spovedi.  Božja bližina sovpada z odrešenjskim delovanjem. Bog nam je najbližje v sveti evharistiji, ob prejemu svetega obhajila. Zaupna molitev v tem trenutku pomaga k ozdravitvi. Za notranje ozdravljenje se priporočimo tudi duhovniku, ki nam bo pomagal odkriti naše pomanjkljivosti in bo molil nad nami za milost Svetega Duha, tudi s podelitvijo zakramenta bolniškega maziljenja. Molitev duhovnika je vernikom v veliko pomoč.

Splošna molitev za notranje ozdravljenje duhovnika dr. Tomislava Ivančića je zasnovana tako, da v njej skupaj z Jezusom prehodimo svojo življenjsko pot in mu v osebni molitvi izročamo posamezna področja svojega življenja. Ko molitev molimo sami, se ob posameznih dogodkih, ki so nas posebno zaznamovali ustavimo in jih izročamo z večjo pozornostjo.

Splošna molitev za notranje ozdravljenje

Prenesi / Download

Splošna molitev za notranje ozdravljenje: